Borzalmas baleset Pakisztánban

Széttépett holttestek maradtak a légiszerencsétlenség után

Szénné égett repülőgéproncsok, széttépett holttestek a sűrű erdőben szerteszét, hozzátartozók könnyáztatta arccal, sokkhatás alatt - ez maradt az Airblue pakisztáni légitársaság ED 202 járatából, amely ködös időben szerda reggel Iszlámábád közelében a földbe csapódott.

2010.07.28 18:18MTI

Senki nem tudja még, hogy a rutinfeladatot végrehajtó Airbus 321-es gép miért ütközött közép-európai idő szerint 6 óra 45 perckor Margalla dombjainak, mielőtt tűzgolyókká változott volna.

"A holttestek szénné égtek és darabokra szakadtak, gyakran lehetetlen az azonosítás. Végtagok szóródtak szerteszét az erdőben" - mondta el Szájed Zahir Sah, a mentőszolgálatok egyik illetékese.

"Csak három emberi maradványt sikerült felismernem: két nő és egy gyermek arcát" - tette hozzá. Elmondta: nyolc holttestet hozott le a domboldalról, ahonnan az emberi maradványokkal megrakott zsákokat helikopterekkel szállítják tovább. Még mindig sűrű füst gomolyog a roncsokból: a gép immár a földbe félig besüllyedt romhalmaz.

"Csak szénné égett karokat és lábakat láttunk. Én két fejet, három lábat és két kezet szedem össze, amelyeket egy zsákban helyeztem el" - mondta el egy másik mentő, Arsad Dzsaved.

"Kiabáltunk túlélők után kutatva, de senki sem válaszolt" - tette hozzá.

A baleset meghiúsította egy húszéves nászutas pár mézesheteit, akik a karacsi hőség elől az ország északi részében fekvő himalájai csúcsok hűvös nyugalmába akartak elvonulni. Az ötlet nagy örömmel töltötte el az ifjú férjet, a 26 éves Mohammed Ovesz üzletembert - mondta el egyik unokatestvére, a 23 éves Nadim Ahmad.

"A szüleiket, akárcsak az egész családot, sokkolta a baleset. A pár tele volt életörömmel, és váratlan haláluk ily röviddel a házasságkötés után mindnyájunkat elképesztett."

Hirtelen és fájdalmas gyász töltött el mindenkit, aki rokonai fogadására a Benazir Bhutto nemzetközi repülőtérre érkezett, amikor értesült a tragédiáról. Könnyek ömlöttek Bilal Haider arcát, aki egy karacsi állásinterjúból visszatérő öccsére, Abbászra várt.

"Ha tudtuk volna, mi történik, soha nem küldtük volna el" - mondta zokogva. Abbász most kapta meg a menedzseri diplomáját.

Iszlámábád legnagyobb kórházában csodára várva követték a hozzátartozók az újabb és újabb mentőautók érkezését. Dzsehanzeb Han, aki a szomszédos Ravalpindiben alkalmazott, öt családtagját veszítette el a katasztrófában.

"Az anyám tegnap este halt meg, s a sógornőm, a sógorom, az unokahúgom, az unokaöcsém és egy nagybátyám a temetésre jöttek volna" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.