Apácák a pácban: sorozatgyilkost kapnak a nyakukba

Zárdába távozhat a börtönből Pándy Ágnes

Zárdába távozhat a börtönből Pándy Ágnes, a belga jogtörténet legszörnyűségesebb családirtásának résztvevője - írta hétfőn a Le Soir című brüsszeli lap internetes kiadása.

2010.06.14 11:48MTI

A brüsszeli esküdtszék nyolc évvel ezelőtt mondta ki bűnösnek Pándy András magyar származású protestáns segédlelkészt és Ágnes lányát hat családtagjuk meggyilkolásában. A véres tragédiasorozat 1986 és 1989 között játszódott le Pándy brüsszeli házában. A főbűnös az apa volt, Ágnes segédkezett neki több gyilkosság elkövetésében.

Az 1997-ben letartóztatott, most 50 éves Pándy Ágnest 2002-ben 21 évi börtönbüntetésre ítélték. Most feltételesen kiengedik a brugge-i börtönből, és engedélyezik számára, hogy a környék egyik apácazárdájába költözzön be.

Pándy Andrást továbbra is börtönben tartják. Nyolcvanhárom évével ő Belgium egyik legidősebb rabja. Börtöntársai szerint továbbra is azt állítja, hogy hat áldozata életben van, ő pedig bírói tévedés áldozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.