Borzalmas ökológiai károk

Olajkatasztrófa - leeresztették az újabb olajfogót

A BP olajcég szerdára virradóra újabb olajfogó berendezést eresztett le a Mexikói-öbölben a tengerfenékre azzal a szándékkal, hogy megszüntesse a kisebbik olajszivárgást a megsérült kútnál.

2010.05.12 16:57MTI

Az április 20-án felrobbant és elsüllyedt Deepwater Horizon olajfúró platformot üzemeltető BP úgy tájékoztatott, hogy a 2 tonnás berendezést csütörtökre igazíthatják helyére a mélytengeri robotok.

A Louisiana állam partjától 80 kilométerre délre történt katasztrófa helyszínén még két helyen ömlik az olaj a tengerbe.

A nagyobb szivárgást a vezeték közepén a múlt héten akarták megszüntetni egy alul nyitott süllyesztőszekrénnyel, de az első kísérlet nem járt sikerrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.