13 nővel erőszakoskodott

Nyilvános akasztás nemi erőszakért Iránban

Nyilvánosan felakasztottak az észak-iráni Bábolszár városában három férfit, akiket 13 nő megerőszakolásában találtak bűnösnek - közölte csütörtökön az iráni kormány napilapja.

2010.04.15 11:05MTI

A 26, 27 és 33 éves férfiakon szerdán hajtották végre a halálos ítéletet a város egyik terén. 2007-ben tartóztatták le őket egy terhes és férjezett asszony feljelentése nyomán, akit megerőszakoltak. Áldozataik között volt öt diáklány is, akiket drogot tartalmazó kávéval előzőleg elaltattak.

A mostani akasztásokkal - az AFP hírügynökség helyi sajtójelentéseken alapuló adatai szerint - 42-re emelkedett az Iránban idén kivégzettek száma. Tavaly legkevesebb 270 embert végeztek ki az országban.

A gyilkosság, a nemi erőszak, a fegyveres rablás, a kábitószer-kereskedelem és a házasságtörés halállal büntethető Iránban, ahol a hatóságok szerint a törvény szigorú alkalmazása szükséges a közbiztonság fenntartásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.