Egy ember meghalt

Rakétacsapás érte a legnagyobb afganisztáni támaszpontot

Rakétacsapás érte hétfőn a legnagyobb afganisztáni katonai támaszpontot, és egy ember halálát okozta - közölte a NATO.

2010.03.15 19:01MTI

A fővárostól északra lévő hatalmas bagrami támaszpontot találta el egy rakéta, de a NATO semmilyen további részletet nem árult el erről. A tálibok jelentkeztek azzal, hogy ők támadták meg a bázist, két rakétát lőttek ki rá. A 2000 hektár területű támaszponton 24 ezer katona és polgári alkalmazott teljesít szolgálatot. Noha a bázist erősen védik, nem védtelen rakéta- és aknavető-támadások ellen. Tavaly több mint egy tucatnyi támadás érte, amelyekben meghalt legalább négy ember.

Az afgán hatóságok ugyancsak hétfőn az ország keleti részén elterülő Paktika tartományban megakadályoztak öt öngyilkos merénylőt abban, hogy megtámadjon egy-egy hatósági ellenőrzőpontot. Mind az ötöt lelőtték, közülük kettőt tűzharcban. Az amerikai erők megerősítették, hogy az ország déli részén felszállás közben lezuhant vasárnap este egy Predator típusú, pilóta nélküli robotrepülőgép.

A balesetet nem ellenséges tűz okozta - szögezték le. Gazni tartományban út mentén elhelyezett robbanószerkezet megölte egy gépkocsi három polgári utasát, további hármat pedig megsebesített - közölte a rendőrség. Athar Abbász, a pakisztáni hírszerző szolgálatok munkáját összehangoló ügynökség főigazgatója egy hétfői londoni előadásában kijelentette, hogy az afganisztáni NATO-erőknek szigorúbban kellene ellenőrizniük a pakisztáni határszakaszt, mert a pakisztáni hatóságok nem képesek erre, így a Pakisztánban merényleteket, támadásokat elkövető tálibok akcióik után könnyű szerrel el tudnak menekülni afganisztáni rejtekhelyekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.