Nyakon öntik oszmán művészettel

Nem spórolják le a magas kultúrát a gyorskajáról Németországban

A magas kultúra és a gyorsétel találkozik egymással Németországban a döner török gyorsétel csomagolópapírján, amelyen az oszmán művészetet bemutató kiállítást reklámoznak.

2010.03.02 08:01MTI

A hirdetés abból az alkalomból jelent meg a drezdai dönerespapírokon, hogy a keletnémet városban látható lesz az egyik legjelentősebb orientalista gyűjtemény.

A hét végén nyíló tárlatot 4,5 millió dönerespapíron reklámozzák, a tervek szerint a török és német nyelvű feliratot tartalmazó csomagolókból Németország más vidékeire is jut.

A páratlan gyűjtemény 70 év után először látható korábbi teljességében. A gyűjtemény mintegy hatszáz darabja a XV-XIX. századból származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.