"Halál Berlusconira!" - kövekkel

Baszidzs milicisták megrohanták a teheráni olasz nagykövetséget

Az iráni Baszidzs milícia több tucat tagja "ellenséges tüntetést" tartott a teheráni olasz nagykövetség előtt - jelentette ki kedden a római szenátusban Franco Frattini olasz külügyminiszter. Megmozdulások voltak több más uniós ország teheráni képviselete előtt is.

2010.02.09 17:25MTI

A "Halál Olaszországra!" és "Halál Berlusconira!" jelszavakat kiabáló tüntetők kővel és tojással dobálták meg az olasz képviselet épületét. Frattini szerint a támadás kibontakozásának az iráni rendőrség beavatkozása vetett véget, s a milicistáknak nem sikerült bejutniuk a követség területére. Hasonló, ellenséges tüntetések voltak kedden a francia, a német és a holland nagykövetség előtt is.

A félhivatalos Fársz hírügynökség arról számolt be, hogy diákok tiltakoztak az olasz és a francia követség előtt, de erőszakos megmozdulásokról nem tett említést..

ilvio Berlusconi olasz miniszterelnök múlt heti Izraeli látogatása során kijelentette, hogy Itália mérsékeli a kereskedelmi együttműködést Iránnal, egyúttal pedig szankciókat sürgetett a teheráni vezetés ellen. Olaszország Irán legjelentősebb kereskedelmi partnere az Európai Unióban.

Frattini a Rai televízió hírportálja szerint bejelentette, hogy a támadás miatt teheráni olasz nagykövet február 11-én távol marad az iráni iszlám forradalom évfordulóján tartandó rendezvényektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.