25 fős legénység a fedélzeten

Szomáliai kalózok elfoglaltak egy brit teherhajót

Szomáliai kalózok elfoglaltak szombaton egy brit zászló alatt közlekedő teherhajót 25 fős legénységgel a fedélzetén.

2010.01.02 12:08MTI

Az Asian Glory nevű, 45 ezer tonnás hajó autókat szállít Szingapúrból a szaúd-arábiai Dzsiddába. Az üzemeltető Zodiac Shipping közlése szerint a kapitány és hét további matróz bolgár állampolgárságú, rajtuk kívül ukránok, románok és indiaiak szolgálnak a hajón.

Egyikük telefonon értesítette a vállalatot, és annyit közölt, hogy a legénységnek nem esett bántódása. A bolgár külügyminisztérium úgy tudja, hogy a hajót a szomáliai partoktól keletre térítették el, mielőtt beért volna az Ádeni-öbölbe.

Hétfőn ugyancsak egy brit zászló alatt közlekedő, vegyianyag-szállító tartályhajót kaparintottak meg a kalózok az Ádeni-öbölben. A St James Park nevű hajón 26 fős legénység tartózkodik, orosz, bolgár, Fülöp-szigeteki, lengyel, grúz, indiai, és török állampolgárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.