Már járatokat szervezett

Hihetetlen! Autista fiú férkőzött a Légierőbe!

Steven Spielberg Kapj el, ha tudsz! című mozijának főhősét meghazudtoló ügyességgel vágott át brit légi közlekedési vezetőket egy autista kamaszfiú, aki üzletembernek adta ki magát, és saját légi járat szervezésébe kezdett - számolt be róla egy brit napilap online kiadása.

2009.07.20 13:58MTI

A 17 esztendős yorkshire-i fiú, aki az autizmus egy bizonyos formájában szenved, kente-vágta az összes légitársaság adatait, tudnivalóit és menetrendjeit.

Az American Global Group közlekedési szövetség és az észak-amerikai Island Airways nevében hitelesnek látszó honlapot hozott létre, és azt állította, hogy amerikai anyacége 12 jetből álló flottát bocsát a rendelkezésére. A kiszemelt légi közlekedési partnerekkel folytatott üzleti levelezését különböző neveket használva úgy intézte, mintha egy felkészült csapat állna mögötte.

Ily módon megalapozva hátterét, Adam Tait álnéven beállított a Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey repülőterére, ahol az igazgatóval és vezető légügyisekkel tárgyalásokba kezdett egy olcsó légi járat megteremtéséről, amely a Normandia partjainál fekvő szigeteket kötné össze európai célállomásokkal.

Ajánlata olyan ésszerű és meggyőző volt, hogy újabb tárgyalási fordulót tűztek ki. A fiú hat hónapig vezette "komoly" üzleti partnereit az orruknál fogva, míg végül a tervezett légi járatról riportot készítő újságírók gyanakodni kezdtek rá, és lebukott.

A The Daily Telegraph online cikke (telegraph.co.uk) szerint a hatóságok nem indítanak vizsgálatot az autista kamasz ügyében.

Steven Spielberg mozija, amelyben Leonardo DiCaprio játszotta a főszerepet, Frank Abagnale jr. élettörténete alapján készült. A zseniális szélhámos 16 éves korától 21 esztendős koráig sikeresen adta ki magát egy légitársaság pilótájának, még légikisasszonyokat is toborozott maga mellé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.