Kénytelenek voltak agyonlőni őket

Több mint félszáz delfin vetődött partra Dél-Afrikában

Ötvenöt gömbölyűfejű delfin vetődött partra szombaton Dél-Afrikában, többségüket nem sikerült visszavontatni a tengerbe, ezért kénytelenek voltak agyonlőni őket - közölték a tengeri mentők.

2009.05.31 08:27MTI

A viharos időben a tengeri emlősök közül csak tízet sikerült visszajuttatni a vízbe. Tíz delfin kimúlt a mentési művelet közben, a maradék 35-tel kénytelenek voltak végezni, hogy ne szenvedjenek tovább. Több száz állatvédő önkéntes dolgozott a parton egész nap, hogy megmentse a delfineket, igyekeztek folyamatosan locsolni őket.

Hat buldózert hoztak a Fokváros közelében, a Jóreménység-foktól nem messze lévő strandra, hogy visszatuszkolják az állatokat a tengerbe, de a hatalmas hullámok újra és újra partra vetették a három méteres ceteket.

A delfinek partra vetődése időről időre megismétlődik, miközben vándorolnak az antarktiszi vizekre és onnan vissza. A jelenség pontos okát még nem ismerik a tudósok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.