Kedvezőtlen időjárási viszonyokra hivatkoztak

Ismét későbbre halasztották az Atlantis leszállását

Pontos időpont meghatározás nélkül a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ismét elhalasztották egy nappal - ezúttal szombatról vasárnapra - az Atlantis amerikai űrrepülőgép leszállását a floridai Cape Canaveral űrrepülőtéren.

2009.05.23 15:05MTI

12 napos űrutazását követően az Atlantisnak eredetileg pénteken kellett volna leszállnia, de akkor a NASA, az amerikai űrkutatási hivatal - ugyancsak a viharos időjárás miatt - szombatra halasztotta a landolást, s most törölte ezt a közép-európai idő szerint délután 3 óra 16 percre kitűzött időpontot is.

Az irányító központ elvetette azt a megoldást, hogy Florida helyett az Atlantis a kaliforniai tartalék leszálló területen landoljon, így legkorábban vasárnap szállhat le.

Az Atlantis tartalékai hétfőig elegendőek, de már pénteken utasították az űrrepülőgép hétfős legénységét, hogy kapcsoljanak ki néhány számítógépet, mert így kevesebb elektromos energiát fogyaszt az űrsikló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.