Védjék meg vallásukat a politikai manipulációktól!

XVI. Benedek pápa meglátogatott egy mecsetet Ammánban

XVI. Benedek pápa meglátogatott egy mecsetet szombaton a jordániai fővárosban, Ammánban. Muzulmán vallási vezetők és diplomaták előtt mondott beszédében felszólította a keresztényeket és a muzulmánokat egyaránt, hogy védjék meg vallásukat a politikai manipulációktól, és kifejezte óhaját, hogy a világ két legnagyobb vallása harmóniában éljen egymás mellett.

2009.05.09 14:40MTI

Gazi bin Mohammed bin Talal, a jordániai uralkodó vallási főtanácsadója és unokatestvére emlékeztette arra a pápát, mennyire megbántotta a muzulmánokat világszerte, amikor a regensburgi egyetemen mondott 2006-os beszédében idézett egy XIV. századi bizánci császárt, aki "irracionális és erőszakos" vallásként jellemezte az iszlámot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.