Megtorpedóznák a pert

Egy cég szerint Woody Allen hírnevét nem lehet már továbbrontani

A provokatív reklámjáról ismert American Apparel ruházati cég Woody Allen szexuális botrányaira hivatkozva kívánja a bíróságon megtorpedózni a művész 10 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) keresetét a vállalat ellen.

2009.04.15 18:48MTI

A cég indoklása szerint a színész-rendező reputációjának nem lehet ártani, az érintett ugyanis réges-rég már saját rombolta le hírnevét. A 73 éves Woody Allen tavaly nyújtotta be keresetét a cég ellen, amely az arcképével reklámozta portékáját Hollywoodban, New Yorkban, valamint a honlapján.

Az egyik reklámon az Annie Hall című, 1977-es romantikus komédiából látható egy filmkocka, amelynek rendezéséért Woody Allen Oscar-díjat kapott. A jelenetben Woody Allen ortodox zsidóként, hosszú szakállal és fekete kalapban látható, s a plakáton fel van tüntetve az American Apparel neve is.

A művész, aki nem adja az Egyesült Államokban az arcát semmiféle termékhez, kijelentette, hogy erre az American Apparelt sem jogosította fel. A reklám egyébként mindössze egy hétig volt látható. A cég most Woody Allen Mia Farrow színésznőhöz fűződő viszonyát kívánja célba venni a bírósági eljárás során, amely a tervek szerint május 18-án kezdődik New Yorkban.

Woody Allen 1992-ben hagyta el a színésznőt, legidősebb fogadott lányuk, az akkor 22 éves Soon-Yi Previn kedvéért, majd öt évvel később feleségül vette szerelmét. A felügyeleti jogért vívott ádáz harc során Mia Farrow megvádolta Woody Allent, hogy az molesztálta 7 éves fogadott lányukat, Dylant. A színész-rendezőt felmentették ugyan a vád alól, ám Mia Farrow kizárólagos felügyeleti jogot szerzett.

Stuart Slotnick, az American Apparel jogi képviselője szerint Woody Allen túlbecsüli "reklámértékét", tízmillió dollárt követelve egyetlen heti megjelenésért. Hírnevét ugyanis alaposan megtépázták szexuális botrányai.

Mint megjegyezte, Michael Phelps nyolcszoros olimpiai aranyérmes úszó is "leértékelődött" a cégek szemében, miután a sportolót egy marihuánás cigarettával kapta lencsevégre egy fotós. Leslee Dart, Woody Allen szóvivője szerint a művész a peres eljárás jelenlegi szakaszában nem kívánja kommentálni az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.