"Mintha hétvégi kemping lenne"

Berlusconi fanyar humora: a fedél nélkül maradtak fogják fel sátorozásként

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tanácsolta szerdán az ország középső részét megrázó földrengés fedél nélkül maradt áldozatainak, hogy helyzetüket próbálják meg hétvégi kempingezésként felfogni.

2009.04.08 09:46MTI

A Richter-skála szerint 5,8-es erősségű, hétfő hajnali földmozgásban a legutóbbi adatok szerint 17 ezer ember vált hajléktalanná. Többségük a rengés epicentrumához közeli L,Aquila város peremén emelt sátortáborokban talált átmeneti szállást, több százan pedig autójukban töltötték a természeti csapás utáni harmadik éjszakát is. 

"Tulajdonképpen nem szenvednek hiányt semmiben, van számukra orvosi ellátás, kapnak meleg ételt, és a szállásuk ugyan átmeneti, de éppen ezért a legjobb az lenne, ha hétvégi sátorozásként fognák fel azt" - mondta Berlusconi a német n-tv hírtelevízió jelentése szerint. 

Az olasz kormányfő szerdán ismét a katasztrófa sújtotta övezetben lesz. Előző nap úgy nyilatkozott, hogy a mentést "48 órán belül" befejezik, mert biztosak abban, hogy már nincsenek emberek a romok alatt. Kedd este még 228 halálos áldozatról szóló híradások jelentek meg, a polgári védelem szerda reggeli közlése szerint azonban a halottak száma időközben elérte a 250-et.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.