Huszonöt évig tartotta fogva gyermekét!

Újabb vérfertőzés! - Nyolc gyereke van saját lányától a "kolumbiai Fritzl"-nek

Huszonöt éven át élt vérfertőző viszonyban egyik lányával egy kolumbiai férfi, s a most 35 éves nőnek nyolc gyermeke született apjától. A férfit helyi idő szerint szombaton tartóztatták le.

2009.03.29 12:45MTI - Fotó: MTI

Az eset, amely rávilágított a gyermekvédelem súlyos hiányosságaira a dél-amerikai országban, óriási felháborodást keltett, és az 58 éves Acerbio Álvarezt rendőri és katonai védelem mellett kellett elvezetni a főügyészi hivatalból, illetve a bíróságra.

Lánya, Alba Nidia Álvarez előzőleg elmondta szörnyű sorsát a rendőrségnek, közölve azt is, hogy egy evangélikus lelkész beszélte rá: álljon a nyilvánosság elé a folyamatos apai erőszak történetével.

A család a közép-kolumbiai Mariquitában lakott, s amikor az anya meghalt Alba Nidia ötéves korában, a kislány egyedüli gondozója apja maradt.

Az elbeszélésekből kiderül, hogy az apa a lány 9-10 éves korától szexuális viszonyt folytatott vele. "Ez nap mint nap megtörtént, és senki nem tett ellene semmit" - mondja Gilma Jiménez helyi gyermekvédelmi aktivista.

A vérfertőző viszonyból született nyolc - 1 és 19 év közötti - gyerek és anyjuk most hatósági védelem alatt áll.

A gyermekvédelmi hatóságok azt sürgetik, hogy a férfit a bíróság, amennyiben bűnösnek találja, életfogytiglani börtönre ítélje, és hasonló büntetést kapjanak mindazok, akik gyermekeket erőszakolnak meg.

A hatóságok szerint Kolumbiában a gyermekekkel való szexuális visszaélésnek több százezer olyan esete fordul elő, amelynek ügyében nem indul nyomozás.

Álvarez már megkapta a "mariquitai rém" nevet, és ügyét sokan hasonlítják a közelmúlt európai példáihoz, a 73 éves osztrák Josef Fritzl, az "amstetteni rém" esetéhez, illetve egy 63 esztendős torinói férfi ügyéhez, aki szintén saját lányát erőszakolta meg és bántalmazta rendszeresen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.