EU-elnökség

Komoly várakozás van a Közel-Keleten és Észak-Afrikában a magyar uniós elnökség kapcsán

Nagyra becsüljük Egyiptomot és Jordániát azért, ahogyan hozzájárulnak a térségeik stabilitásához és féken tartják az illegális migrációt, amivel hozzájárulnak Európa biztonságához.

2024.07.09 09:02MTI

Komoly várakozás van a Közel-Keleten és Észak-Afrikában a magyar uniós elnökség kapcsán - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

"Erről győződhettem meg ma, amikor Ajmán Szafadi jordán külügyminiszter-kollégával és Badr Abdelatty egyiptomi kollégával beszéltem telefonon, akik mindketten gratuláltak az uniós elnökség átvételéhez és sok sikert kívántak" - fogalmazott bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter hozzátette: mi nagyra becsüljük Egyiptomot és Jordániát azért, ahogyan hozzájárulnak a térségeik stabilitásához és féken tartják az illegális migrációt, amivel hozzájárulnak Európa biztonságához. Mivel mindkét ország komoly terhet visel az illegális migráció elleni küzdelemben, ezért megérdemlik az Európai Unió támogatását és ezt az álláspontot fogjuk képviselni a jövő héten is, amikor ülésezik az EU-Jordánia Társulási Tanács. Egyúttal pedig szorgalmazzuk, hogy Egyiptom minél előbb kapja meg a fejlesztési támogatás következő összegét az Európai Uniótól.

Mindkét országból több száz hallgató tanul Magyarországon és a gazdasági együttműködésünk is folyamatosan fejlődik. Magyarország az uniós elnöksége során erősíteni fogja az együttműködést a közel-keleti és az észak-afrikai térség országaival. Ebben pedig számíthatunk mind a jordán, mind azt egyiptomi barátaink támogatására - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.