Baleset

Motoros baleset után kórházba szállították Petr Pavel cseh elnököt

Az uniós államfő egy privát versenypályán sérült meg.

2024.05.24 09:36ma.hu

Petr Pavel cseh elnök kórházba került, miután megsérült egy motorbalesetben - közölte a hivatala.

A 62 éves politikust az esetet követően a prágai katonai egyetemi kórházba (UVN) szállították - közölte az elnöki hivatal csütörtök este az X-en (korábban Twitter).

„A sérülések nem súlyosak, de rövid megfigyelést igényelnek az UVN-ben” - áll a közleményben. „További információkat közzéteszünk, amint azok rendelkezésre állnak”.

Az incidens körülményei nem voltak azonnal tisztázottak. A cseh rendőrség közölte, hogy mivel a sérülés egy magán sportpályán történt, és nem közúton, nem kezelik közlekedési balesetként.

Petr Fiala cseh miniszterelnök többek között a közösségi médiában kívánt mielőbbi gyógyulást az elnöknek.

Pavel, aki nyugalmazott NATO-tábornok, a motorozás iránti szenvedélyéről ismert, amelyet hivatalba lépése után is folytatott. Tavaly áprilisban videóra vették, amint sisak nélkül motorozott. Ezt követően a közösségi médiában bocsánatot kért, és bejelentette, hogy megfizeti a maximális közigazgatási bírságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.