Merénylet

A társadalomban uralkodó feszültség miatt bárki merénylet áldozata lehet?

Ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?

2024.05.15 19:33ma.hu

?utaj E±tok szlovák belügyminiszter az esti sajtótájékoztatón leszögezte, a bűnüldöző szervek nem lesznek tétlenek, és nem marad büntetlenül egyetlen, a merényletet helyeslő vagy további hasonló tettekre bujtogató kijelentés sem.

Az Új szó cikke szerint a belügyminiszter elmondta, a hatóságok mindent megtesznek a többi közjogi méltóság és a parlamenti képviselők biztonságának garantálására. Szintén fokozzák egyes médiumok és ellenzéki politikusok védelmét. Hangsúlyozta, mindent megtesznek a lakosság biztonságának garantálásáért.

?utaj E±tok egyúttal a politikai gyűlölködés és a politikai ellenfelekkel szembeni agresszió beszüntetésére szólított fel. „Ne a gyűlölködés legyen a válasz, nehogy elkezdjük ölni egymást azért, mert eltérnek a nézeteink” – hangsúlyozta a belügyminiszter. Hozzátette, ez a legszomorúbb nap a szlovák demokrácia történetében.

Mint mondta, folyamatban van a nyomozás. „Mindent megteszünk, hogy ezt a gyalázatos bűntettet kivizsgáljuk” – jelentette ki. Kezdeményezni fogja az ország biztonsági tanácsának összehívását is.

Peter ?iga, a parlament alelnöke a TA3-nak elmondta, hogy a parlamenti ülést keddig elnapolták. „Meglátjuk, hogy alakul a helyzet. Nem zárom ki, hogy még a jövő héten sem ülünk össze. A helyzet nem kedvezne a nyugodt tanácskozásnak, nem jók az emóciók”. A politikai színtér szereplőit arra szólította fel, hogy próbálják meg lenyugtatni a helyzetet. „Ha az szükséges lesz, átcsúsztatom a napirendi pontokat a következő ülésre, s a parlamenti ülésezést befejezzük erre a hónapra” – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy leállította a parlament nyilvános látogatását. Az épület őrzését megerősítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.