Merénylet

Fico testőrei kudarcot vallottak? - videó

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico (Smer) miniszterelnököt, a politikust helikopteren szállították kórházba.

2024.05.15 18:43ma.hu

Az Új szó cikke szerint Hamran István, Szlovákia korábbi országos rendőrfőkapitány szerint Fico testőrei kudarcot vallottak. A merényletről készült videón a biztonsági erők zavart viselkedését látta. Szerinte azonnal kórházba kellett volna szállítaniuk Ficót.

A Közjogi Méltóságokat Védő Hivatal volt vezetője, Juraj Zábojník szerint a biztonsági őrök hibáztak. „Ha négy vagy öt lövés dördül el, valaki hibázott. Nem láttam, hogy bárki is a miniszterelnök elé ugrott volna” – mondta. Hozzátette, a kormányfő akkor sem maradhatott volna védtelenül, amikor az emberek közé ment, a miniszterelnököt üdvözlő tömegben pedig beépített embernek is kellett volna lennie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.