Háború

Videón, ahogy szétzúzza egy izraeli tank az 'I LOVE GAZA' táblát Rafahban

Az IDF megsemmisítette a táblákat és letépte a palesztin zászlókat, miután elfoglalta a gázai-egyiptomi határon lévő határátkelőt.

2024.05.11 15:49ma.hu

Az izraeli hadsereg a hét elején a rafahi határátkelő elfoglalása után palesztin tereptárgyakat támadott meg, szándékosan trancsírozták szét tankokkal - derül ki az interneten keringő zavaró felvételekből.

A felvételeken látható károkat a jelek szerint az izraeli 401. dandár harckocsijai okozták, amelyek kedd reggel léptek be a rafahi átkelőhöz.

A határátkelő a palesztin enklávét Egyiptommal köti össze.

Az interneten keringő egyik videón, amelyet egy Merkava harckocsi személyzetének tagja vett fel, az látható, amint a jármű az átkelőnél egy „I love Gaza” feliratú tábla előtt manőverezik. A harckocsi ezután célba veszi a táblát, és áthajt rajta.

Az IDF harckocsija szintén megsemmisített egy „Gáza” feliratú táblát, amely egy határátkelőhely előtt állt.

Egy másik videón látszik, hogy az izraeli erők palesztin zászlókat tépnek le a helyszínen, és izraeli zászlókat tűznek ki a helyükre.

Izrael hétfő este indította el régóta tárgyalt támadását a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah város ellen. A szárazföldi előrenyomulást légicsapások kísérték a sűrűn lakott város ellen, ahová az Izrael és a Hamász közötti konfliktus közepette nagyszámú menekült áramlott északról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.