Baleset

Busz zuhant a folyóba Szentpéterváron - életeket követelt a baleset - videó

Az orosz városban történt baleset legalább négy halálos áldozatot követelt a médiajelentések szerint.

2024.05.11 14:31ma.hu

Folyóba zuhant egy busz az oroszországi Szentpéterváron - erősítették meg a helyi közlekedési hatóságok. A balesetben a médiajelentések szerint többen meghaltak.

Egy forrás a RIA Novosztyinak elmondta, hogy a baleset idején a fedélzeten tartózkodó 15 emberből négyet a helyszínen halottnak nyilvánítottak, további négyet pedig a klinikai halál állapotában tartanak nyilván.

A balesetet térfigyelő kamerák rögzítették; a felvételeken látható, hogy a sofőr kanyarodás közben láthatóan elveszítette uralmát a jármű felett. Látható, amint a busz több szembejövő autónak is nekimegy, majd áttör egy szalagkorlátot, és a Moyka folyóba zuhan. A jármű ezután szinte teljesen elmerül a vízben.

A szentpétervári közlekedési bizottság megerősítette az esetet, mondván, hogy a sofőr elvesztette uralmát a busz felett, ami miatt a jármű a Potseluev hídról (Csókok hídja) a vízbe zuhant. A mentősöket és a mentőszolgálatot bevetették - tették hozzá.

A mentőszolgálatok közölték, hogy az elsüllyedt buszon lévők közül mindenkit kihoztak; a mentési műveletben 69 mentő és 18 speciális felszereléssel rendelkező egység vett részt.

A bűnüldöző szervek szerint a sofőrt a rendőrségen tartják fogva, ellene büntetőeljárás indult.

A Gazeta.ru arról számolt be, hogy az előzetes adatok szerint a sofőr hirtelen fellépő egészségügyi problémák miatt veszíthette el uralmát a jármű felett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.