Kábítószer

Több mint félmilliárd font értékű kokaint foglalt le a Karib-tengeren egy brit hadihajó

Ennek a mennyiségnek az utcai értéke jelenleg 511 millió font (233 milliárd forint).

2024.05.08 10:00MTI

Öt hónap alatt több mint félmilliárd font (mintegy 230 milliárd forint) értékű kokaint foglalt le kábítószercsempészektől egy brit hadihajó a Karib-tengeren.

A londoni védelmi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a brit királyi haditengerészet Trent nevű járőrnaszádja az elmúlt napokban üldözőbe vett egy gyanús hajót, amelyre az amerikai parti őrség egyik járőröző repülőgépe hívta fel a figyelmét.

Az üldözött hajóról a kábítószercsempészek a tengerbe dobálták a kokainbálákat, de a Trent személyzete radarok segítségével azonosította és összegyűjtötte a kábítószercsomagokat.

A brit védelmi minisztérium hétfői beszámolója szerint több mint 2,5 tonna kokaint sikerült kiemelni a tengerből; ennek a mennyiségnek az utcai értéke 204 millió font (93 milliárd forint).

A tárca ismertetése szerint a Trent, amely december óta járőrözik a karibi térségben kifejezetten a kábítószercsempészet elleni fellépés céljával, a tevékenységének kezdete óta eltelt öt hónapban - a 2548 kilogrammos legutóbbi fogással együtt - 6,4 tonna kokaint foglalt le Európába és Amerikába tartó csempészektől. Ennek a mennyiségnek az utcai értéke a minisztérium szerint jelenleg 511 millió font (233 milliárd forint).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.