Baleset

Újabb amerikai hídnak ütközött egy hajó - videó

Egy teherhajó megrongálta az Arkansas folyó felett átívelő híd támaszait kevesebb mint egy héttel a baltimore-i halálos baleset után.

2024.04.01 12:44ma.hu

Az oklahomai állami járőrszolgálat teljesen lezárta az autópályát, miután szombaton egy uszály nekiment az Arkansas folyó felett átívelő US-59-es hídnak.

A rendfenntartó erők elterelték a forgalmat a Sallisaw-tól délre fekvő területről, amíg a szerkezet vizsgálatát el nem végzik - írta az állami autópálya-szolgálat az X-en (korábban Twitter). Nem érkezett jelentés sérültekről az úton vagy az uszályon - idézte az AP hírügynökség Sarah Stewart járőrségi szóvivőt.

Nem volt azonnal ismert, hogy mi vezetett az ütközéshez. Az X-en keringő videón látható az a pillanat, amikor az uszály a híd tartójának ütközött.

Az eset kevesebb mint egy héttel azután történt, hogy az MV Dali teherszállító hajó a baltimore-i Francis Scott Key hídnak ütközött és teljesen összeomlott, hat ember halálát okozva. A teherhajó kedden kora hajnalban az 1,6 mérföld (2,6 km) hosszú szerkezet egyik tartójának ütközött, aminek következtében az a folyóba borult, magával rántva a járműveket és az embereket.

Az MV Dali teherhajót nyomasztó hídtörmelék eltakarítására irányuló műveletek jelenleg is folynak. Amíg a teherszállító hajó és a híd törmelékei elzárják az utat, a baltimore-i kikötőváros nem tudja újraindítani a tengeri közlekedést, amely a térség egyik legfontosabb iparága. A munkások a fémhíd egyes részeinek feldarabolásán dolgoznak, az első szakaszt szombaton emelték ki.

Egyes becslések szerint a javítási számla meghaladhatja az 1 milliárd dollárt, ha egy teljesen új hidat kell építeni - írta csütörtökön a Washington Post.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.