Ukrajnai háború

A német kormány új katonai segélycsomagot ad át Ukrajnának

Tüzérségi és harckocsilőszerek, drónok, gránátvetők és aknamentesítő járművek lesznek a csomagban.

2024.03.28 18:18MTI

Berlin újabb katonai segélycsomagot ad át Ukrajnának, tüzérségi és harckocsilőszerek, drónok, gránátvetők és aknamentesítő járművek lesznek benne - jelentette be csütörtökön a honlapján a német szövetségi kormány.

A közlés szerint Ukrajna 18 ezer darab 155 milliméteres lőszert kap Leopard 2A6 harckocsikhoz a Bundeswehr és a német gyárak készletéből, valamint 14 darab Vector és 30 darab RQ-35 Heidrun típusú felderítő drónt. Ezenkívül a csomag tartalmaz öt Warthog lánctalpas javító- és mentőjárművet, kilenc Warthog lánctalpas parancsnoki terepjárót, hat WISENT aknamentesítő járművet és egyéb katonai műszaki járműveket, egy SATCOM megfigyelőrendszert, 330 infravörös kamerát, 2056 darab Matador és 70 darab GMG gránátvetőt.

A német kormány egyúttal átdolgozta azon katonai szállítmányok listáját, amelyeket később akar elküldeni Ukrajnának. Ebben a felsorolásban Patriot légvédelmi rendszerekhez való rakéták, 20 darab Marder páncélozott harcjármű és egyéb lőszerek és felszerelések szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.