Izraeli-palesztin

Az új palesztin miniszterelnök megalakította kormányát

Mohammad Musztafa azonnali tűzszünetet követel.

2024.03.28 18:10MTI

A Mahmúd Abbász palesztin elnök által március elején kinevezett új miniszterelnök, Mohammad Musztafa megalakította csütörtökön kormányát, a külügyminiszteri tárcát magához vonta, és a diplomácia fejeként azonnali tűzszünetet követelt a Gázai övezeti háborúban, valamint az izraeli hadsereg kivonását.

Mohammed Musztafa ismert üzletember, kiváló viszonyt ápol a palesztin elnökkel. Abbász azért kérte fel néhány hete kormányalakításra, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően reformálja meg a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóságot (PH) .

Musztafa felel azokért a segélyekért is, amelyeket a ciszjordániai palesztinok küldenek a Gázai övezetbe, valamint felel majd az övezet újjáépítéséért is. Kinevezésével a cél egy olyan kormány megalakítása volt, amely elfogadható a nemzetközi közösség számára, és amely reformjai révén vissza tudja szorítani a korrupciót.

Musztafa kabinetjének pénzügyminisztere Omar al-Bitar pénzügyi szakértő lesz, gazdasági minisztere pedig Muhamad Al-Amour, a palesztin üzletemberek szövetségének eddigi elnöke. Ziad Hab al-Reeh, a PH belső biztonsági szervezetének volt főnöke lesz a belügyminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.