Tragédia

Földrengés miatt beomlott egy bánya Lengyelországban, egy bányász meghalt

A föld alatt rekedt, de életjeleket mutató vájár kimentéséért a mentők a szerda hajnali órákig küzdöttek, a férfi azonban életét vesztette a művelet során.

2024.03.27 12:40MTI

Meghalt egy bányász a sziléziai Bytomban működő Bobrek-Piekary kőszénbányában egy földrengés okozta bányaomlás után - közölte szerdán Grzegorz Waclawek, a Weglokoks-Kraj bányaüzemet működtető állami tulajdonú vállalat vezérigazgatója.

A 2,37-os erősségű, kedd délutáni földrengés következtében hat bányász rekedt a föld alatt, közülük négyen saját erejükből ki tudtak menekülni, egy további társukat pedig a mentők hozták a felszínre.

A hatodik, föld alatt rekedt, de életjeleket mutató vájár kimentéséért a mentők a szerda hajnali órákig küzdöttek, a férfi azonban életét vesztette a művelet során - közölte a vezérigazgató.

A katowicei bányászati főhivatal adatai szerint az elhunyt vájár a lengyel bányászat idei évi első halálos áldozata. Tavaly összesen 15 vájár veszítette életét lengyelországi bányabalesetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.