EU

Az EU több mint 1,5 millió euró humanitárius segélyt továbbított a Kongói Demokratikus Köztársaság számára

Ez idáig több mint 500 ezer embert költöztettek el, és a számok várhatóan növekedni fognak.

2024.02.10 04:23MTI

Az Európai Bizottság 1,5 millió euró (mintegy 570 millió forint) humanitárius támogatást folyósított a Kongói Demokratikus Köztársaságnak a több mint 2,2 millió embert érintő és legkevesebb 300 életet követelő árvíz utáni segítségnyújtásra.

Pénteki brüsszeli közleményében az uniós bizottság azt írta, hogy az árvizek miatt mintegy 100 ezer otthon pusztult el az országban, és ez idáig több mint 500 ezer embert költöztettek el, és a számok várhatóan növekedni fognak.

Az árvíz okozta nehézségek mellett a kolerajárvány, valamint az ország egyes területein zajló fegyveres konfliktus tovább rontja több millió ember humanitárius helyzetét. A most bejelentett támogatás a humanitárius munkát végző partnerszervezetek munkáját segíti a vízellátás és higiénia terén, valamint gyermekvédelmi és egészségügyi szolgáltatások nyújtásában. Az Európai Unió 200 ezer eurót arra különített el, hogy a kongói Vöröskereszt folytathassa segítségnyújtását az árvíz károsultjainak.

A közleményben emlékeztettek arra is, hogy az EU 2023-ban közel 100 millió eurós humanitárius segélyt biztosított a Kongói Demokratikus Köztársaság számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.