Terrorizmus

Fenyegetés miatt fokozták a biztonsági intézkedéseket Izrael hágai nagykövetsége körül

Még nincs döntés arról, hogy a most bevezetett intézkedések meddig maradnak érvényben.

2024.02.09 19:09MTI

Fenyegetés miatt fokozták a biztonsági intézkedéseket Izrael hágai nagykövetsége körül, a környéket lezárták, a helyszínre robbanóanyag-szakértők érkeztek - jelentette be Jan van Zanen hágai polgármester pénteken, az Omroep West holland hírportálnak nyilatkozva.

Hangoztatta, hogy "a fenyegetést nagyon komolyan kell venni". Hozzátette: további intézkedésekre is szükség van, de azok jellegéről nem kívánt nyilatkozni.

Még nincs döntés arról, hogy a most bevezetett intézkedések meddig maradnak érvényben.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, pontosan milyen fenyegetésről van szó.

Van Zanen azt is elmondta, hogy a városvezetés kapcsolatban áll a nagykövetség környékén található szervezetekkel, amelyeket szintén érintenek az extra biztonsági intézkedések.

A Gázai övezetben zajló izraeli-palesztin fegyveres konfliktus Hollandiában is feszültségeket okoz. Az ENSZ Nemzetközi Bíróságának otthont adó hágai Békapalota előtt januárban több csoport tüntetett Izrael ellen a Dél-Afrika által benyújtott népirtási vádakkal kapcsolatban. Korábban a védelmi minisztérium épületére vörös festéket öntöttek, tiltakozva az ellen, hogy Hollandia F-35-ös vadászgépek alkatrészeit szállítja Izraelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.