Terrorizmus

Terrortámadás a Prágából Izraelbe tartó El Al-járaton

Egy feltehetően arab utas megpróbált behatolni az izraeli járat pilótafülkéjébe, kényszerleszállás történt.

2024.02.08 20:54ma.hu

A cseh fővárosból, Prágából Izraelbe tartó El Al-járat egy "erőszakos utas" miatt kényszerleszállást hajtott végre a görögországi Szalonikiben - jelentette csütörtökön az izraeli média.

Az izraeli nemzeti légitársaság közleményében közölte, hogy az LY2522-es járat kényszerleszállást volt kénytelen végrehajtani Görögországban, ahol a helyi rendőrséggel együttműködve leszállították a járatról az agresszív utast.

"Az El Al zéró tolerancia politikát folytat az erőszakkal szemben, és továbbra is gondoskodunk utasaink biztonságáról".

Az N12 csütörtökön később arról számolt be, hogy a biztonsági őrök a járat fedélzetén őrizetbe vették az utast, miután megpróbált behatolni a pilótafülkébe.

A gyanúsítottat, akit az N12 "valószínűleg arabként" jellemzett, megbilincselték, mielőtt kivezették a gépből Szalonikiben.

Korábbi El Al vészhelyzeti incidensek

Tavaly a Ben-Gurion repülőtérről az olaszországi Rómába tartó El Al-járat kénytelen volt visszafordulni a Földközi-tenger felett, miután füstöt jelentettek a pilótafülkéből.

A Boeing 737-800-as típusú repülőgép sikeresen végrehajtotta a kényszerleszállást Larnacában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.