Állatok

Kilenc tonna teknőshúst foglaltak le Malajzia partjainál

A hús legalább 12 ezer, illegálisan fogott teknősbékából származott.

2023.12.05 08:04MTI

Nagyjából 9 ezer kilogramm szárított teknőshúst találtak és foglaltak le egy halászhajón, Malajzia partjainál - jelentette a helyi média kedden.

A hús legalább 12 ezer, illegálisan fogott teknősbékából származott - idézte Sabah állam rendőrségének szóvivőjét egy helyi sajtóorgánum.

A talált áru körülbelül 4,5 millió malajziai ringgitet ér (337 millió forint), és valószínűleg a nemzetközi piacra szánták. A halászhajó tulajdonosát őrizetbe vették.

A szóvivő elmondta, hogy az állatokat feltehetően a Csendes-óceán nyugati területén lévő Sulu-tengernél, illetve a Kelet-kínai-tengernél fogták ki. Azt nem pontosították, hogy milyen teknősfajták húsát találták meg.

A teknőshúst több országban is ínyencségnek tekintik. Ugyanakkor a szakértők szerint a teknősfajták csaknem felét kihalás fenyegeti, különösen élőhelyeik csökkenése és a halászok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.