Háború

Egy hónap alatt több robbanóanyagot használtak fel Gáza ellen, mint Hirosimában

Az ENSZ jelentése szerint Izrael Hamász elleni offenzívája halálosabb volt, mint az Egyesült Államok évek óta tartó afganisztáni és iraki támadásai.

2023.12.02 14:53ma.hu

Megvizsgálták a Gáza elleni könyörtelen izraeli támadás általános statisztikáit, amivel Izrael a Hamász militáns csoport felszámolására törekszik. A palesztin enklávé által elszenvedett károkat az ENSZ "a palesztin történelem legsötétebb fejezeteként" jellemezte.

Egy új ENSZ-jelentés szerint az IDF által október 7. óta Gázában bevetett összesített robbanóerő már most meghaladja az Egyesült Államok által a második világháború végén Hirosimára ledobott atombomba erejét. A palesztin halálos áldozatok száma most magasabb, mint az Afganisztánra és Irakra mért többéves amerikai csapások után.

Az izraeli bombázó hadjárat a Hamász Izrael elleni meglepetésszerű támadása után indult, amelyben 1200 ember vesztette életét. Izrael válaszlépései eddig több mint 15 000 gázai lakos, köztük mintegy 6000 gyermek életét követelték az enklávé egészségügyi tisztviselői szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.