Gyász

Meghalt a 100 éves Henry Kissinger

Az egykori amerikai külügyminiszter szerdán hunyt el.

2023.11.30 09:26ma.hu

Szerdán, 100 éves korában elhunyt Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter és Nobel-békedíjas politikus.

A neves diplomata és befolyásos külpolitikai gondolkodó connecticuti otthonában halt meg - közölte tanácsadó cége, a Kissinger Associates közleményében.

A hadseregből való kilépése után Kissinger a Harvard Egyetemen szerzett doktori fokozatot, majd nemzetközi kapcsolatokat tanított, mielőtt 1969-ben Richard Nixon elnök legfőbb nemzetbiztonsági tanácsadója lett.

Végül Nixon és utódja, Gerald Ford elnök alatt is külügyminiszter volt.

Kissinger ügyes tárgyalófélként nagy szerepet játszott a Szovjetunióval való kapcsolatok javításában az 1970-es években, és előkészítette a Kínával való kapcsolatok normalizálását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.