Légiközlekedés

Rossz városban szállt le egy nigériai járat

A légiutas-kísérő személyzet nem tájékoztatta azonnal a hibáról az utasokat érkezéskor.

2023.11.28 18:54ma.hu

Rossz repülőtérre érkezett vasárnap a United Nigeria Airlines több mint 100 utast szállító gépe.

A járatnak Lagosból kellett volna Nigéria fővárosába, Abujába repülnie, 511 kilométeres távolságot megtéve. Ehelyett a gép egyenesen Asabába repült, amely város 371 kilométerre van Lagostól és 317 kilométerre Abujától.

A fedélzeten tartózkodó utasok az X-en (korábban Twitter) azt írták, hogy a személyzet a leszálláskor megerősítette, hogy Abujába érkeztek, de kiderült, hogy a pilóta téves repülési tervet adott ki, és valójában Asabában voltak.

A légitársaság tagadta az állítást, és azt állította, hogy a járatot a rossz időjárás miatt irányították át egy másik városba. A United Nigeria Airlines szerint a személyzetet tájékoztatták.

"Őszintén elnézést kérünk a [járatunkkal] kapcsolatos félreértésért. Jelenleg lépéseket teszünk annak érdekében, hogy a jövőben megelőzzük a hasonló eseteket. A járatunk biztonságosan leszállt Abujában, és köszönjük a türelmüket és megértésüket" - áll a közleményben.

"Az utaskísérő személyzet a biztonságos asabai leszállás után rossz bejelentést tett, és zavart keltett az utasok körében" - erősítette meg a légitársaság sajtótitkára, Achilleus-Chud Uchegbu.

Hétfőn a nigériai polgári légiközlekedési hatóság (NCAA) az X-en bejelentette, hogy "vizsgálatot indítottak a United Nigeria NUA 0506-os számú, Asabába tartó járatának körülményeivel és a nyilvánosságban okozott zűrzavarral kapcsolatban".

Festus Keyamo nigériai légiközlekedési és légiközlekedés-fejlesztési miniszter utasította az NCAA-t, hogy a következő 72 órában hívja össze a nigériai pilótákat és személyzetet további tájékoztatásra.

Emellett a United Nigeria Airlines összes wet-lease repülőgépét felfüggesztette az NCAA. A légitársaság elsősorban ilyen típusú repülőgépekkel működik, ami azt jelenti, hogy a gépek és a személyzet más légitársaságok tulajdonában vannak, és ezeket a járatokat törölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.