Tragédia

Három embert még keresnek az Alaszkában történt földcsuszamlás után

Az eltűntek között két további gyerek van, valamint egy felnőtt.

2023.11.25 19:17MTI

Alaszkában három embert még mindig keresnek, három nappal egy súlyos földcsuszamlás után, amely három ember halálát, többek sérülését okozta az állam délkeleti partvidékének egy halásztelepülésén.

Az eltűnteket célzottan nem keresik tovább, hanem a mentőegységek a földcsuszamlás által elzárt autópálya megtisztítására fordítják erőiket, és a munka közben próbálnak az eltűntek nyomára lelni - közölte Alaszka közbiztonsági hivatalának szóvivője csütörtökön.

Austin McDaniel elmondta, hogy az áldozatok és eltűntek után hétfő óta kutyákkal és nyomkeresővel kutattak szárazföldön és vízen egyaránt. Hétfőn egy gyermek holtestét találták meg, majd kedd este két felnőttét. Az eltűntek között két további gyerek van, valamint egy felnőtt.

A szigeten fekvő Wrangell városának egy részét az erős széllel járó heves esőzés okozta földcsuszamlás elvágta a külvilágtól. Csak tengeri és légi úton közelíthető meg az ott élő több mint 50 család. A természeti katasztrófa során a fenyőerdő több mint 130 méter széles sávban gyakorlatilag teljes egészében eltűnt a körzet fontos autóútját is maga alá temetve egészen a tengeröbölig.

Wrangell Alaszka legrégibb, nem őslakosok által alapított települései közé tartozik. 1811-ben hozták létre, amikor orosz kereskedők üzleti kapcsolatot létesítettek a helyi őslakos közösséggel. A ma valamivel több mint 2000 lakosú város fejlődését kialakulása óta a helyi népesség mellett az oroszok, az amerikaiak és britek határozták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.