Bűnügy

Tíz tinédzser vert halálra egy diákot Las Vegasban

Az erőszakos bűncselekményt mobiltelefonnal videóra vették, és a közösségi médiában nyilvánosságra hozták.

2023.11.16 17:30MTI

Las Vegasban gyilkosság gyanújával tartóztattak le nyolc tizenéves diákot, akinek a gyanú szerint köze volt 17 éves iskolatársuk halálos bántalmazásához iskolájuk közelében - közölték az amerikai hatóságok helyi idő szerint szerdán.

Az erőszakos bűncselekmény november 1-jén történt, mobiltelefonnal videóra vették, és a közösségi médiában nyilvánosságra hozták. A rendőrség ezután indított kiterjedt nyomozást, és azt állapította meg, hogy Jonathan Lewis, a későbbi áldozat egy barátját próbálta védelmébe venni, akitől elektronikai eszközöket, egy fejhallgatót, valamint elektromos cigarettát vettek el. Az áldozat egy héttel az összeütközés után halt bele sérüléseibe.

A rendőrség emberölési csoportjának nyomozója elmondta, hogy a 13 és 17 év között diákok 10 fős csoportja előre eltervezte, hogy tanítás után az iskola melletti szűk utcában kérdőre vonja diáktársát. Jason Johansson hadnagy a megjelent felvételek kapcsán a bántalmazást "minden emberit nélkülözőnek" minősítette.

A rendőrök még kedden őrizetbe vettek a tíz diákból nyolcat, és közölték, hogy a két szabadlábon maradt tizenéves letartóztatására is sor kerül, amint sikerül azonosítani őket.

A 16 évnél idősebb fiatalkorúakat a bűncselekmény súlya miatt felnőttek börtönébe szállították, míg a fiatalabbak esetében egyénileg mérlegeli a hatóság, hogy felnőttként állítja-e őket bíróság elé.

A Rancho High School középiskola igazgatója arról értesítette a szülőket, hogy az intézmény többi diákja számára segítséget nyújtanak a halálos kimenetelű bántalmazás lelki hatásainak feldolgozásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.