Külföld

Hatalmas robbanás rázta meg a közép-ázsiai fővárost - videók

Tűzvész pusztított el egy ipari övezetet a repülőtér közelében az üzbegisztáni Taskentben.

2023.09.28 10:48ma.hu

Robbanás és tűz teljesen elpusztított egy raktárépületet Üzbegisztán fővárosában, Taskentben csütörtökön kora reggel a helyi média beszámolói és a helyszínről készült drámai videók szerint.

Tűzoltók küzdöttek a hatalmas tűzzel, amely csütörtök reggel elborította az ipari övezetet nem messze az Iszlam Karimov nemzetközi repülőtértől Taskentben. Az első robbanás állítólag egy vámraktárat rázott meg, de a hatóságok még nem erősítették meg az incidens pontos okát.

Azonnali jelentések nem érkeztek áldozatokról, de több mentőautó is a helyszínre érkezett. A katasztrófavédelmi szolgálatok közölték, hogy legalább 16 tűzoltót vetettek be a tűz megfékezésére.

A robbanás üvegeket tört össze és épületeket rongált meg a raktárépület széles körzetében, és a jelentések szerint az egész várost felébresztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.