Koronavírus-járvány

Koronavírus - Gyorsan nő a betegek száma Izraelben

A jelenlegi vírustörzsek az omicron változatai, amely kevésbé fenyegető a 2020-as a delta törzseknél.

2023.09.18 20:37MTI

Jelentősen nő a koronavírus-betegek száma Izraelben, de nincs ok pánikra - jelentette hétfőn a 12-es kereskedelmi TV hírportálja.

Jelentősen növekszik, és a 2020-as deltavariáns elterjedtségét közelíti meg a koronavírusos esetek száma Izraelben. A kritikus állapotú betegek száma 48, ez nyolccal több, mint az egy héttel ezelőtti.

Cyril Cohen professzor, a Bar-Ilan Egyetem immunterápiás laboratóriumának vezetője szerint viszont komoly eltérések vannak a három évvel ezelőtti járványhullámtól, és nincs ok a pánikra.

Szerinte azért ad kevésbé okot az aggodalomra a járvány visszatérése, mert a lakosság nagy része már legalább egyszer megfertőződött vagy beoltották. Emellett ma már elérhetők olyan kezelések is, amelyek megelőzik a súlyos betegség kialakulását, és a jelenlegi vírustörzsek az omicron változatai, amely kevésbé fenyegető a 2020-as a delta törzseknél.

A professzor mégis óvatosságra intett, a zsúfolt helyek elkerülésére, mert a betegség nehezen átvészelhető, sőt, veszélyes is lehet a lakosság jelentős része számára. A már rendelkezésre álló védőoltást csak az időseknek és az immunbetegeknek ajánlja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.