Diplomácia

Kim Dzsongun szemügyre vette az orosz katonai repülőket

Vlagyimir Putyin meghívására érkezett Oroszországba az észak-koreai vezető.

2023.09.15 09:02MTI

Az oroszországi látogatáson tartózkodó Kim Dzsongun észak-koreai vezető pénteken reggel különvonatával megérkezett Komszomolszk-on-Amurba, ahol megtekintett egy repülőgépgyárat - jelentette az orosz TASZSZ hírügynökség.

Az orosz Távol-Keleten, a Habarovszk régióban lévő, Jurij Gagarinról elnevezett gyárban Szu-35-ös és Szu-57-es katonai repülőket, valamint Szuhoj Superjet 100-típusú polgári gépeket is készítenek - írta a TASZSZ.

Kim Dzsongunt a gyárlátogatásra Gyenisz Manturov miniszterelnök-helyettes, ipari és kereskedelmi miniszter is elkísérte. A látogatásról az észak-koreai médiában megjelent fotókon Kim a gyárban észak-koreai katonai parancsnokok társaságában látható.

Kim Dzsongun Vlagyimir Putyin meghívására érkezett Oroszországba, és szerdán személyesen is találkozott az orosz elnökkel a Vosztocsnij űrközpontban.

Kmszomolszk-on-Amurt elhagyva programja szerint várhatóan Vlagyivosztokba utazik tovább, ahol megszemléli az orosz Csendes-óceáni Flottát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.