Állatok

Orrszarvú gyilkolt Ausztriában

Orrszarvú támadott rá egy állatgondozóként dolgozó házaspárra a Salzburgban található Helbrunn állatkertben, a férfi súlyosan megsérült, felesége pedig a helyszínen életét vesztette.

2023.09.13 06:57MTI

Az állatkert igazgatója, Sabine Grebner az újságírok kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a 33 éves bajor nő éppen rovarriasztóval próbálta lefújni az állatot, amikor a Jeti névre hallgató nőstény orrszarvú megtámadta. A gondozó férjére az állat akkor támadt rá, amikor bajbajutott felesége segítségére sietett.

A nő súlyos mellkasi sérülést szenvedett, és a helyszínen meghalt, férjét lábtöréssel szállították kórházba

Az állatkert igazgatója szerint a női állatgondozóról köztudott volt, hogy " rendkívül jó érzéke volt az állatokhoz".

Grebner elmondása szerint a baleset pontos körülményeit még nem sikerült tisztázni, de elmondta hogy minden biztonsági előírást felülvizsgálnak majd. Hozzátette azt is, hogy a 30 éve épült orrszarvúudvar történetében nem fordult elő hasonló eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.