Háború

Új offenzívát ígér az orosz szenátor Ukrajnában

A csapatok új offenzívára indulnak, miután eléggé "bedarálták" a kijevi erőket - figyelmeztetett Dmitrij Perminov.

2023.08.07 18:17ma.hu

Az orosz hadsereg offenzívába fog lépni, amint a helyzet a terepen "kedvezővé" válik egy ilyen vállalkozáshoz - jelentette ki Dmitrij Perminov szenátor, az orosz Föderációs Tanács, az ország felsőháza védelmi bizottságának tagja.

"Jelenleg Ukrajna fegyveres erőit daráljuk fel. Amikor a pillanat számunkra kedvező lesz, hadseregünk támadásba lendül" - mondta Perminov az URA.RU orosz hírportálnak adott, vasárnap megjelent interjúban.

A szenátor kétségeit fejezte ki, hogy Moszkva és Kijev között a közeljövőben tárgyalásokra kerül sor, megismételve ezzel a vezető orosz tisztviselők által többször hangoztatott álláspontot.

"Az amerikai urak nem engedik, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyalóasztalhoz üljön. Sőt, az ő utasításukra olyan törvényt fogadtak el, amely egyenesen megtiltja neki, hogy tárgyalásokat folytasson az Orosz Föderációval" - jegyezte meg a szenátor, utalva az Ukrajnában tavaly ősszel elfogadott jogszabályra.

Perminov kitért Ukrajna régóta beharangozott ellentámadási törekvésére is, amelyet Kijev június elején indított. Az offenzíva nem hozott kézzelfogható eredményeket, és az ukrán hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett, több ezer katona halt meg vagy sebesült meg, valamint jelentős mennyiségű, nyugatról szállított haditechnikai eszköz veszett oda.

Az előrelépés hiánya máris felbőszítette az ukrán hatóságok nyugati kezelőit - jegyezte meg a szenátor, nyilvánvalóan utalva számos kritikára, amelyek Kijev elmaradását, valamint a súlyos veszteségeket és a csapatok megkérdőjelezhető taktikáját kifogásolják.

"Látjuk, hogy nyugati gazdáik elégedetlenek az offenzíva eredményeivel. Többet vártak tőlük. Ezek a sérelmek kezdenek kézzel foghatóvá válni" - jelentette ki Perminov.

"Már majdnem két hónapja folyik az ellentámadás, de ez nem vezetett sikerre az ukrán nacionalisták számára. Rengeteg katonát, embert és fegyvert vesztettek, amelyeket a Nyugat biztosított számukra" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.