Illegális bevándorlás

Ötvennél több külföldi állampolgár illegális határátlépését akadályozta meg a román határrendészet Nagylaknál

43-an egy csomagküldő szolgálat teherautójának rakterében rejtőztek el.

2023.06.23 11:07MTI

Több mint ötven külföldi állampolgár illegális határátlépését akadályozta meg a román határrendészet pénteken a nagylaki román-magyar határátkelőnél és környékén.

A határrendészet közleménye szerint péntek reggel 53 külföldi próbált átjutni illegálisan a Nagylak II. átkelőhöz közeli határszakaszon. A határsértők bangladesi, Srí Lanka-i, indiai, afganisztáni és pakisztáni állampolgárok voltak.

Közülük 43-an egy csomagküldő szolgálat teherautójának rakterében rejtőztek el. A Romániában bejegyzett jármű román állampolgárságú sofőrje a felmutatott iratok szerint Románia-Magyarország útvonalon szállít rendszeresen küldeményeket.

Újabb tíz határsértőt a zöldhatáron tartóztattak fel a határőrök. A két csoportban gyalogosan Magyarország felé tartó migránsokat különböző időpontokban, a határvonaltól négy kilométerre állították meg. A 19 és 47 év közötti férfiak Pakisztánból és Srí Lankáról érkeztek Romániába.

A migránsok ellen illegális határátlépési kísérlet miatt eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.