Büntetésvégrehajtás

Kivégeztek egy kettős gyilkost az Egyesült Államokban

Duane Owen elítélt csütörtök este halt meg méreginjekció következtében a floridai állami börtönben.

2023.06.16 09:14MTI

Kivégeztek csütörtökön egy floridai férfit, aki 1984-ben megölt egy 14 éves, gyerekekre vigyázó lányt, majd néhány hónappal később egy kétgyermekes, 38 éves nőt - közölte Rob DeSantis kormányzó hivatala.

Duane Owen elítélt a közlemény szerint csütörtök este halt meg méreginjekció következtében a floridai állami börtönben.

A férfi 23 éves volt a két bűncselekmény elkövetésekor, és 62 éves a kivégzésekor. Ő volt az egyike azoknak, akik a leghosszabb ideig éltek Floridában siralomházban.

Elutasította, hogy végső vallomást tegyen.

Owent a 14 éves Karen Slattery megerőszakolásáért és halálra késeléséért, valamint a 38 éves Georgianna Worden ellen kalapáccsal elkövetett halálos támadásért és megerőszakolásért ítélték halálra. Mindkét gyilkosság Florida Palm Beach megyéjében történt 1984-ben, két hónap különbséggel.

Owen két másik nőt is megtámadott a megyében, ők túlélték - közölte a hatóság.

Floridában idén ez volt a negyedik kivégzés, miután 2019 óta nem hajtottak végre halálos ítéletet az államban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.