Ellátás

40 gyanús haláleset ügyében nyomoznak egy brightoni kórházban

Egy jelentés szerint legalább 40 embert halt meg az orvosi hanyagság miatt az Egyesült Királyságban.

2023.06.12 13:17ma.hu

A rendőrség mintegy 40 haláleset miatt nyomoz az Egyesült Királyság egyik brightoni kórházában a nagyszámú halálesetek és a betegeket ért súlyos sérülések magas száma miatt. A feljelentéseket Krishna Singh sebész és Mansoor Foroughi idegsebész tette, akik elveszítették állásukat, miután nyilvánosságra hozták a betegek biztonságára vonatkozó negatív információkat.

Az általános sebészeti és idegsebészeti osztályokon végzett műtétek során állítólag bekövetkezett halálesetek 2015 és 2020 között történtek. A helyi szervezetek akadályoztatása miatt azonban sokáig nem folytattak alapos vizsgálatot.

Singh a helyi újságnak elmondta, hogy a költségtakarékossági változtatásokat nem biztonságos módon hajtották végre, ami magasabb szövődményszámhoz és beteghalálozáshoz vezetett, míg Foroughi szerint a halálesetek közül legalább kettő a Parkinson-kórban szenvedő sebész következménye volt.

A brit NHS hónapok óta súlyos munkaerőhiánytól szenved. Egyre többen hagyják el a szakmát a túlzott munkaterhelés, az emelkedő árak és a továbbképzés hiánya miatt. A tél folyamán több ezer brit mentődolgozó tüntetett, magasabb béreket követelve az országban tapasztalható, egyre növekvő infláció közepette. Más egészségügyi dolgozók, köztük ápolók, fizikai rehabilitációs szakemberek, mentősök és asszisztenseik is csatlakoztak a sztrájkhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.