Bűnügy

Egy tonna kokaint foglaltak le egy vitorláson

A portugál hatóságok szerint a kábítószert több európai országban akarták értékesíteni.

2023.06.02 07:44MTI

Mintegy egy tonna, Latin-Amerikából származó kokaint foglaltak le egy, az Atlanti-óceánon hajózó vitorláson - közölte csütörtökön a portugál haditengerészet és a bűnügyi rendőrség.

Artur Vaz, a portugál bűnügyi rendőrség kábítószerellenes részlegének igazgatója közölte, hogy a vitorlást szerdára virradó éjjel, a portugál partoktól mintegy 370 kilométerre állították meg.

A rendőrség átkutatta a jachtot, és őrizetbe vette a rajta tartózkodó egyetlen személyt, egy ötvenhárom éves külföldi férfit - közölte a portugál haditengerészet. A lengyel zászló alatt közlekedő jachtot, amely átkelt az Atlanti-óceánon, a Lisszabontól délre fekvő haditengerészeti támaszpontra kísérték.

A portugál hatóságok szerint a kábítószert több európai országban kívánták értékesíteni.

Artur Vaz hangsúlyozta, hogy jelenleg hatalmas drogszállítmányok érkeznek Európába, elsősorban kokain és hasis, a kokaincsempészet főleg konténerekben zajlik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.