Konfliktus

Agresszív manővert hajtott végre egy kínai vadászgép egy amerikai felderítőgép előtt - videó

Az amerikai hadsereg közzétett egy videót, amin látható, ahogy egy J-16-os kínai vadászgép feleslegesen veszélyes manővert végrehajtva átrepült egy RC-135-ös amerikai felderítőgép előtt.

2023.05.31 16:26ma.hu

Az amerikaiak által feleslegesen agresszívnak minősített manővert követően a Dél-kínai-tenger felett rutinműveletet teljesítő amerikai gép átrepült a vadászgép által keltett turbulens mezőn.

Az incidens ellenére az amerikai hadsereg közölte, hogy folytatni fogják a műveleteket vízen és levegőben, ahol azt a nemzetközi jogok lehetővé teszik. Az elmúlt hónapokban feszültté vált az Egyesült Államok és Kína kapcsolata, többek közt azért is, mert fennáll a veszélye, hogy Kína megtámadja Taiwant. A szigetország már 75 éve nem tartozik Kínához, noha utóbbi azt állítja, hogy csupán egy Kína létezik, Taiwan pedig annak részét képezi - írja a Paraméter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.