Ukrajnai háború

Luhanszki hatóságok: civil áldozatai vannak egy ukrán rakétatámadásnak

Sorozatvetőtámadás érte Karpati község baromfitelepét az elcsatolt Luhanszki Népköztársaságban.

2023.05.31 10:13MTI

Öten életüket vesztették, 19-en pedig megsebesültek, amikor ukrán sorozatvetőtámadás érte Karpati község baromfitelepét az elcsatolt Luhanszki Népköztársaságban - közölték szerdán a régió hatóságai.

A tájékoztatás szerint a támadást amerikai HIMARS sorozatvető három srapnelt tartalmazó M30A1-es típusú, és egy M31-es típusú rakétájával hajtották végre.

Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod megye kormányzója szerdán a Telegramon Sebekino város ellen Grad sorozatvetővel végrehajtott masszív támadásról számolt be, amelyben négy civil sebesült meg. Gladkov közölte, hogy a határmenti Sebekinói és Grajvoroni járásból evakuálják a gyerekeket, akiknek első, háromszáz fős csoportját Voronyezs megyébe küldik.

Kurszk megyében Tyotkino községet érték ismét ukrán belövések.

A Kraszodari területen hajnalban dróntalálat okozott robbanást és tüzet az afipszkiji olajfinomítóban. A száz négyzetméteren elterjedt lángokat eloltották, a támadás személyi sérülést nem okozott. Sajtójelentések szerint egy fűtőolajlepárló egység gyulladt ki.

Dróntámadás érte szerda reggel a dél-oroszországi régió egy másik, Iljinszkij határában működő olajfinomítóját is, itt azonban nem keletkeztek károk. A létesítmény május folyamán már többször vált célponttá.

Az orosz belügyminisztérium az elmúlt két nap folyamán öt ukrán tábornok ellen adott ki körözést, azon vádak alapján, amelyeket a Nyomozó Bizottság (SZK) emelt ellenük a Donyec-medence civil lakossága ellen elkövetett bűncselekmények miatt. Az elfogatóparancs Valerij Zaluzsnijra, az ukrán hadsereg főparancsnokára, Olekszadr Szirszkijre, a szárazföldi erők parancsnokára, Ihor Kolesznyikra, a vezérkari főnök első helyettesére, Olekszandr Lokota vezérkari főnökhelyettesre, és Andrij Hriscsenkóra, a szárazföldi erők parancsnokhelyettesére vonatkozik.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.