Diplomácia

Nyolc év után először látogatott Brazíliába Venezuela elnöke

Madurót a januárban beiktatott új brazil elnök, a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva fogadta.

2023.05.31 01:30MTI

Nyolc év után először látogatott Brazíliába Nicolás Maduro venezuelai elnök - számolt be róla a BBC hírportálja kedden.

Madurót a januárban beiktatott új brazil elnök, a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva fogadta.

Számos ország kétségbe vonja Maduro legitimitását, ellenfelei diktátornak nevezik.

A - helyi idő szerint - hétfői brazíliavárosi látogatás során Maduro azt mondta, Venezuela nyitva áll a brazíliai befektetők előtt. Hangsúlyozta, hogy a két országnak "egységesnek kell lennie mostantól mindig".

Lula a találkozón bírálta a Venezuela elleni amerikai szankciókat, mivel szerinte "a tekintélyelvűség konstruált narratíváját" használják Venezuelával szemben, és a szankciók indokolatlanok.

Maduro utoljára 2015-ben látogatott Brazíliába. A korábbi brazil elnök, a jobboldali Jair Bolsonaro hivatalba lépése után, 2019-ben kitiltotta az országból. Korábban Lula jó kapcsolatot ápolt Maduro hivatali elődjével és mentorával, Hugo Chávezzel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.