Incidens

A luxemburgi bíróság közmunkára ítélte a kormányfő házát tojással megdobálókat

Egy, a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések elleni tüntetésen dobálóztak.

2023.05.26 01:30MTI

Egy luxemburgi bíróság csütörtökön közmunkára és pénzbüntetésre ítélt három férfit, akik 2021 decemberében egy, a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések elleni tüntetésen tojásokkal dobálták meg Xavier Bettel kormányfő házának homlokzatát.

A tojásokat a tüntetésre szállító férfi 200 óra közmunkát és 1000 euró bírságot kapott, míg a két másik személyre, akik a tojásokat elhajították, ezeknek a felét rótta ki a törvényszék rongálás és támadással való fenyegetés miatt.

Az incidensről készült képek a közösségi oldalakon terjedtek el. A felvételeken az látható, hogy az egyik vádlott a tüntetők csoportja felé megy, a másik kettő pedig elveszi az általa hozott tojásokat, hogy a homlokzatra dobja őket.

A férfi, aki a legsúlyosabb büntetést kapta, azzal védekezett, hogy nem vett aktívan részt az eseményekben, azért vitte el a tüntetésre a tojásokat, hogy szimbolikusan tiltakozzon a kormány "záptojás-politikája" ellen. Az ügyész, aki 9 hónap letöltendő börtönbüntetést kért a férfira, azzal érvelt, hogy a videofelvételen tisztán látható, hogy mik voltak a vádlott szándékai, továbbá, véleménye szerint az incidens nem történt volna meg, ha a vádlott nem visz tojásokat magával a tiltakozásra.

Az aznapi tüntetésen a tiltakozók Xavier Bettel férjének autóját megkarcolták, de a tettest még nem sikerült azonosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.