Terrorizmus

Izraeli légicsapás végzett a palesztin Iszlám Dzsihád parancsnokával - IDF

Izrael kedd este indította el a Pajzs és nyíl hadműveletet.

2023.05.11 13:03ma.hu

A Gázai övezetben végrehajtott légicsapás következtében meghalt a palesztin Iszlám Dzsihád iszlamista félkatonai mozgalom egyik parancsnoka - közölte csütörtökön az Izraeli Védelmi Erők (IDF).

"Épp most vettük célba Ali Ghalit, az Iszlám Dzsihád rakétakilövő erőinek parancsnokát, valamint két másik Iszlám Dzsihád-ügynököt Gázában" - tweetelte az IDF.

A parancsnok az IDF közleménye szerint felelős volt az Izrael elleni rakétatámadásokért, köztük a legutóbbi bombázásokért és a 2021-es izraeli-palesztin válság idején elkövetett támadásokért.

Ghalit a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Yunis városának egyik épületében ölték meg - jelentette a Times of Israel című izraeli lap.

Izrael kedd este indította el a "Pajzs és nyíl hadműveletet", amelynek keretében légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben lévő fegyveresek és infrastruktúrájuk, köztük rakétavetők és aknavetők ellen.

A csapások eredményeként az iszlamista mozgalom három parancsnokát likvidálták. Válaszul a palesztin Iszlám Dzsihád palesztin fegyveresei szerdán 469 rakétát lőttek ki Izraelre az IDF szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.