Baleset

Nyoma veszett egy radioaktív kapszulának Ausztráliában

Közel két hét kellett, hogy rájöjjenek, nincs meg a radioaktív anyag.

2023.01.30 09:48ma.hu

Még mindig nem találták meg azt az apró, ám nagyon veszélyes radioaktív kapszulát, ami a múlt héten tűnt el Ausztráliában, miután egy 1400 kilométeres távot teljesítő teherautó hátsó részéből kiesett, majd nyomtalanul eltűnt.

A kapszulát egy Rio Tinto nevű bányászati óriásvállalat birtokolta, és egy bányászati mérőműszer része volt. Szállítását egy erre szakosodott vállalkozóra bízták - írja a Hvg.

Andrew Robertson az egészségügyi hatóságok vezetője szerint rendkívül fontos a lakosság tájékoztatása, mivel a kapszula komoly egészségügyi károkat okozhat annak, aki megtalálja, megfogja, vagy esetleg magához veszi.

A nyolcszor hat milliméteres kapszulát január 12-én szállíttatta el a bányászóriás, de csak január 25-én tűnt fel a cégnek, hogy az eszköz eltűnt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.